История на България – том I

40.00лв.

Категория:

„Българска национална история“ е многотомно издание на Българска академия на науките и изкуствата, респективно на нейния Научен център по българистика и Научния институт по българска национална история, и издателство „Абагар“ – Велико Търново.

Целта, която авторите си поставят с този труд, е да представят цялостно, пред широк кръг читатели и специалисти историци, хилядолетната история на днешните българи и техните предци – древните българи, траки и славяни, както и на създадените от българите могъщи империи – Стара Велика България, Дунавска България и Волжска България. Включването на историята на Волжска България в общобългарското историческо наследство има за цел да бъде категорично преодоляно дистанцирането от него по политически съображения във времето на тоталитаризма.

При написването на многотомната история авторите се позовават на най-новите открития в археологията и историята. Това се отнася както за древната и средновековната българска история, така и за новата и най-новата ни история.

Стремежът на авторския колектив е научните разработки, заложени в тази история, да отразяват обективно историческите процеси, като се освободят от налаганите в миналото партийно-политически идеологеми и оценки на личностите и събитията. Само по такъв начин ще бъдем в състояние да вникнем в историческите процеси, ролята и значението на водещите личности и събития.

Том I съдържа:

  1. Праистория на българските земи – проф. Васил Николов;
  2. Древна Тракия и траките – проф. Димитър Попов;
  3. Древният свят и траките – доц. Петър Делев.

Отзиви

Все още няма отзиви.

Само влезли клиенти, които са поръчали този продукт, могат да оставят отзив.

Shopping Cart
Scroll to Top